Over

Onze stichting organiseert sinds 1964 jaarlijks een toertocht voor kinderen met een lichamelijke beperking. Het bijzondere is dat voor het vervoer gebruik wordt gemaakt van motoren met zijspan. Op de pauzeplaats van de tocht bieden wij “onze” kinderen en alle deelnemers behalve een programma, ook een hapje en een drankje aan. In totaal zijn we met ruim 400 personen, waaronder: motorrijders, passagiers, de kinderen in het zijspan, de verzorgers van de scholen, artsen en EHBO, politie en eigen verkeersregelaars, ANWB voor de technische ondersteuning enzovoort. We zijn ons van onze verantwoordelijkheid bewust en daarom is de organisatie tot in het kleinste detail geregeld. Het zal u duidelijk zijn, dat wanneer dit niet het geval zou zijn, de ouders en de scholen ons de kinderen nooit zouden toevertrouwen. Voor de kinderen is de Jumbo Run “de dag van het jaar”. Het is voor hen een onmisbaar evenement geworden.

Andere organisaties hebben de afgelopen jaren het initiatief van onze stichting overgenomen met vrachtauto’s, terreinwagens en ook zijspannen. Maar er is slechts één Jumbo Run.

Welke kinderen

De tocht wordt jaarlijks aangeboden aan de leerlingen van school de Lichtenbeek in Arnhem en de Toekomst/de Wegwijzer te Ede.

Route en begeleiding

De tocht is uitgezet over toeristische wegen om de kinderen en rijders te laten genieten. Wij vormen een lint van ongeveer 4 km. De route is nauwkeurig uitgezet en aan tijd gebonden. De totale verkeersbegeleiding wordt verzorgd door de Politie – Landelijke Eenheid Team Motorondersteuning en circa 30 verkeersregelaars van MC Keizer Karel. De rolstoelen worden met vrachtwagens vervoerd en zijn bij aankomst al op de pauzeplaats.

Kosten

De rijders, afkomstig uit Nederland, België, Engeland en Duitsland stellen zich beschikbaar met hun vrije tijd en motor. Ook in de scholen wordt voor de Jumbo Run veel werk verzet en bieden zij de rijders bij terugkomst eten en drinken aan. Alle andere noodzakelijke kosten komen voor rekening van de Stichting. Voor het programma dat wij de kinderen en rijders bieden en de verzorging op de pauzeplaats, is dit een aardig bedrag. Als organisatie proberen we zelf zoveel mogelijk bijeen te brengen, maar we zijn toch jaarlijks afhankelijk van sponsors die ons werk willen steunen. U zult begrijpen dat we zeer gelukkig zijn met alle vormen van ondersteuning. Dit alles maakt het mogelijk om een minder bevoorrechte groep jonge medemensen te laten delen in het genoegen van het motorrijden. Door alle steun en medewerking geeft ons dat een extra stimulans om elk jaar weer een JUMBO RUN te organiseren.